CD&V-mandatarissen bezochten afgelopen week enkele Roeselaarse verenigingen met een korf 'Appeltjes voor de dorst', als beloning voor hun vrijwillige inzet voor het verenigingsleven. 'Het Gildemuziek' & 'Flink & Fris' kregen bezoek van onze mandatarissen die voor alle aanwezigen appeltjes meebrachten.

Hiermee wil CD&V Roeselare symbolisch alle verenigingen in het zonnetje plaatsen. Schepen Griet Coppé trok naar 'Flink & Fris' & schepen Kris Declercq bezocht het Gildemuziek. Ook gemeenteraadsleden Ria Vanzieleghem, Bart Wenes, Dirk Lievens & bestuursleden Jannick De Poorter en Marc Himpe waren paraat.

Deze leerijke ontmoetingen waren ook een uitgelezen kans voor onze mandatarissen om in dialoog te gaan. De Verenigingen konden vragen te stellen aan de mandataris ivm het nieuwe ondersteuningsbeleid. Graag gaven we het recente nummer van ons Goed-Gezind-Magazine af, dat volledig in het teken stond van de Roeselaarse verenigingen.

Dankzij de vele vrijwilligers is onze samenleving immers warmer, krachtiger, zorgzamer & meer solidair. Die verbondenheid will CD&V nog sterker ondersteunen!

Want steun aan het verenigingswerk is voor CD&V de enige juiste manier om een beleid te voeren dat dicht bij de mensen staat en goed is voor iedereen.

Roeselare telt maar liefst 293 verenigingen. De sportclub, het koor of de harmonie, de jeugdvereniging, de seniorenorganisatie, mensen die zich inzetten voor het milieu, het gezin of ieders welzijn: zovele honderden Roeselarenaars engageren kiezen voor de gezelligheid en het informele karakter van een plaatselijke vereniging.

Onze stad telt vele verenigingen & wijkcomités die samen met het stadsbestuur werk maken van een Bruisend Roeselare. CD&V Roeselare hecht zeer veel belang aan dat engagement en die positieve ingesteldheid. Mensen verbinden & versterken: daar staat CD&V 100% achter. De stad ondersteunt daarom het verenigingsleven op diverse manieren.

Klik hier voor een overzichtje van wat de stad & anderen doen om de Roeselaarse verenigingen te helpen én te ondersteunen.

Het stadsbestuur voorziet ook logistieke steun bij het organiseren van activiteiten op het grondgebied Roeselare. De logistieke ondersteuning bestaat o.m. uit het verhuur van materiaal en infrastructuur.