Vandaag nodigde CD&V Roeselare 7 gezinnen uit op de musical "De Tovenaar van Oz" in Capitole Gent. Tijdens de nieuwjaarstour begin januari waren zij uitgeloot door onze Roeselaarse parlementsleden Nathale Muylle & Griet Coppé om met het hele gezin gratis naar deze musical te kijken. UIt alle hoeken van Vlaanderen waren CD&V-sympathisanten afgezakt naar Gent. Ook onze reporter was terplaatse.

Niet minder dan 1500 sympathisanten, grotendeels kinderen, genoten in een uitverkochte Capitole in Gent van de musical De Tovenaar van Oz. Voorzitter Wouter Beke maakte van de gelegenheid gebruik om de echte tovenaars van Vlaanderen te bedanken: al de mama’s en papa’s die zich elke dag opnieuw inzetten om hun kinderen de best mogelijke toekomst te geven.

Minister-president Kris Peeters kondigde de slotopbrengst aan van onze inzamelactie #WarmVlaanderen. De voorbije maanden zijn talloze CD&V-afdelingen in de weer geweest om onze oranje handschoenen te verkopen ten voordele van het goede doel. De actie leverde in totaal 30 000 euro op. De 6 goede doelen kregen elk 3700 euro.


De 6 goede doelen

  • Brussel - voor Cachet vzw
  • Vlaams-Brabant - voor het Fonds Dieter
  • West-Vlaanderen - voor Gandalf vzw
  • Oost-Vlaanderen - voor het Kinderkankerfonds
  • Limburg - voor Een hart voor Limburg
  • Antwerpen - voor Elegast 


Daarnaast was er ook nog een extra actie voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen. De Filipijnse ambassadeur, mevrouw Victoria Sisante Bataclan kreeg uit handen van Kris Peeters en Wouter Beke een cheque t.w.v. € 8031 en sprak een warme bedanking uit in naam van de Filipijnse president. Het geld zal aangewend worden door Trias, voor haar goede werken in de Filipijnen.

Klik hier om alle foto's van deze middag te bekijken