De Roeselaarse jaarbeurs is gisteravond officieel geopend: de jaarbeurs viert dit jaar zijn 65ste verjaardag. Dat briljanten jubileum wordt gevierd met een beurs binnen de beurs.

Van 10 tot en met 12 november kan je voor dezelfde toegangsprijs ook ‘Reis rond de wereld’, in het teken van vakantie, bezoeken.

Deze feesteditie van Jaarbeurs Roeselare werd geopend door ondernemer Stijn Couvreur , burgemeester Kris Declercq & Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere

Tom Vandekendelaere was erg enthousiast : "Wat een eer om de jaarbeurs van #Roeselare te openen. Bedankt medewerkers, vrijwilligers en het ganse jaarbeurs-team. #jaarbeursRoeselare".

Jaarbeurs Roeselare kreeg dan wel pas in 1961 haar huidige naam, in 1950 werd ze al voor de eerste keer georganiseerd onder de noemer ‘Handelsfoor’. “Dat gebeurde in de Foorhalle aan de Brugsesteenweg”, vertelt voorzitter Stijn Couvreur.

“Enkele jaren vond het evenement niet plaats, maar nu is de Jaarbeurs Roeselare aan haar 65ste editie toe.” Behalve in de Foorhalle werd de beurs ook onder meer nog op het Polenplein, de Botermarkt en in de textielfabriek Moerman (de huidige Moermanparking) georganiseerd. Sinds 1975 palmt de Jaarbeurs de volledige 10.000 vierkante meter van Expo Roeselare in. Roeselare heeft de laatste nog overblijvende jaarbeurs in de provincie. Wat is het geheim? “Eerlijke prijzen, een correcte samenwerking met de standhouders, een heel breed en kwaliteitsvol aanbod, goedkope toegang, gratis parking op de Expo en de REO Veiling, vlotte bereikbaarheid, een gratis pendelbus tussen de Grote Markt en de Expo, en tal van leuke randactiviteiten”, somt Stijn Couvreur op.

Bij die randanimatie pakken de organisatoren dit jaar uit met een nieuwigheid. “Voor het eerst organiseren we op 10, 11 en 12 november in de Seminariezaal van Expo Roeselare een beurs in de Jaarbeurs”, zegt Stijn Couvreur. “In 2015 en 2016 organiseerden we tweemaal de beurs Vakantie & Vrije Tijd. Maar het bleek niet zo evident om dit vanuit het niets te lanceren.

Klik hier voor het dagprogramma

Reischeque

“Daarom houden we voor Vakantie & Vrije Tijd een sabbatjaar, maar pakken we nu in de conferentiezaal van Expo Roeselare uit met ‘Reis rond de wereld’, een nieuwe formule waarbij de bezoeker van de Jaarbeurs voor dezelfde toegangsprijs twee beurzen kan bezoeken, terwijl de standhouders zeker zijn van een grote opkomst. Bezoekers kunnen er trouwens een reischeque van 1.000 euro winnen. We zien deze nieuwe formule als een opstapje om op termijn de vakantiebeurs toch weer onafhankelijk te organiseren.” Ook van de partij zijn de finale van Mannequin-Fotomodel, de seniorenvoordeeldagen, de provinciale kapperswestrijd voor jongeren, kookdemonstraties en de nocturne.

  • Jaarbeurs Roeselare, van 1 tot en met 12 november in Expo Roeselare.
  • De beurs is iedere dag geopend van 14 uur tot 19  uur.
  • Laatavond opening op donderdag 9 november 2017 tot 22 uur.
  • De toegang bedraagt 7 euro.
  • Meer info op www.jaarbeursroeselare.be.
  • Economie
  • Ondernemen