De heraanleg van de West- en Noordlaan nadert het punt van totale afwerking. Gisteren werd de eerste van 65 bomen aangeplant. Sinds eind vorig jaar is er al opnieuw doorgaand verkeer mogelijk, maar gisteren is nu ook het startschot gegeven voor de laatste opsmuk.

Schepen van Openbare Werken Griet Coppé (CD&V) en burgemeester Kris Declercq (CD&V) hebben gisteren de eerste exemplaren van de 65 bomen geplant die de volgende dagen een vaste stek krijgen langs de kleine ring en het geheel heel wat groener zullen maken. "In de middenberm worden in totaal maar liefst vijftig haagbeuken geplant", weet schepen Coppé. "Daarnaast worden er in de plantvakken nog vijftien beuken en olmen aangeplant. Als het weer wat beter is, krijgt ook het kruispunt met de Brugsesteenweg nog een toplaag en volgt de afwerking van de voetpaden en oversteekplaatsen."

Er zal er lichte hinder zijn door de werken.  Dinsdag in de Westlaan . Woensdag & donderdag volgt de Noordlaanaanplanting. 

In 2019 wordt nog het stukje Brugsesteenweg tot de rotonde aan de Koning Leopold III-laan heraangelegd. Maar dat is dus niet voor meteen. "Dat zal inderdaad pas voor de volgende legislatuur zijn", weet de schepen. "Er zijn al plannen in drie richting, maar eerst willen we wat rust bieden aan zowel West- en Noordlaan als de Brugsesteenweg."