In Roeselare verschijnt een uitkijktoren van zo'n 30 meter hoog in het Bergmolenbos. Onder de noemer 'Horizon 2025' pompt de provincie samen met Westtoer twee miljoen euro in vijftien uitkijktorens. Hiermee moet het toerisme in West-Vlaanderen een boost krijgen. De Mandelstreek valt tweemaal in de prijzen. Zowel Roeselare als Ruiselede mogen straks uitpakken met een nieuwe uitkijktoren. 


Dirk Lievens : "Als Schepen van Toerisme ontving ik goed nieuw: Er komt een uitkijktoren van 30 meter hoog bovenop het Bergmolenbos! Dit wordt een echte baken die onze Stad op de kaart zet. Kwaliteit in kunst, toerisme en natuur het gaat hier gaat in hand".

Roeselare mag rekenen op een subsidie van 225.000 euro voor de bouw van een uitkijktoren in het in ontwikkeling zijnde Bergmolenbos. Op de Zilverberg komt een uitkijktoren met de steun van de Provincie.

Schepen Dirk Lievens: "Zo wordt de droom van Fernand Callebert beetje per beetje waar. Ik ben fier op de inzet van de 'directie Mens van onze stad' en de ploeg Toerisme met expert Nick Demets die erin slaagde om steun voor dit project bij de Provincie West-Vlaanderen te bekomen"

Fernand Callebert is de man achter "licht- en landschapsmuseum Muze'um L"  in de Bergstraat. Hij had al langer plannen in die richting en straks verrijst er dus effectief een uitkijktoren van zo'n 30 meter -in het verlengde van zijn museum- die een zicht van 360 graden op de ruime omgeving biedt.

De zon in zenith zorgt dat de ingebeelde meridiaan lijn zich vrijmaakt dankzij de architectuur.  HET PROJECT GROEIT en torens op deze lijn te bouwen , overspannen steden, volkeren en continenten. Rumbeke Zilverberg een ijkpunt in een wereld van licht, verbinding en een sterk verhaal

Met de uitkijktoren krijgt onze stad straks een nieuwe toeristische en recreatieve troef.