In 2013 kreeg Oekene een grotendeels vernieuwde dorpskern. In de heraanleg van het centrum ging veel aandacht naar de realisatie van een veilige, aangename en comfortabele doortocht door Oekene.

Stefaan Vancoillie, gemeenteraadslid uit Oekene: "Vanaf 6 oktober 2014 wordt de Sint-Eloois-Winkelsestraat vanaf het kruispunt met de Ketsersstraat tot aan het kruispunt van de Kortrijksestraat onder handen genomen. Er komt een volledig nieuw wegdek, Om de snelheid te remmen, wordt het traject versmald en wijkt de rijweg op geschikte plaatsen uit. De aanleg van parkeerstroken creëert niet alleen nieuwe parkeergelegenheid maar brengt ook groen langs de straat door de ruimte die voorzien is voor beplanting".

Wat wordt er aangepakt?

  • De Sint- Eloois-Winkelsestraat, vanaf het kruispunt met de Ketsersstraat tot aan het kruispunt van de Kortrijksestraat krijgt een volledig nieuw wegdek.

  • Het traject wordt versmald en op geschikte plaatsen wijkt de rijweg uit. Die maatregelen moeten de snelheid remmen.

  • De nieuw gerealiseerde parkeerstroken geven automobilisten de nodige ruimte om hun wagen vlot in de dorpskern te parkeren. Op de uiteinden van die stroken is er ruimte voor beplanting.

  • Bij de heraanleg van het dorpscentrum is aan het comfort en de veiligheid van de zwakkere weggebruikersgedacht: voetgangers kunnen over nieuwe, bredere voetpaden wandelen. Fietsers krijgen op de rijweg fietssuggestiestroken.

Extra aandacht voor de zwakke weggebruikers

Een belangrijke factor bij de heraanleg is het comfort en de veiligheid van de zwakkere weggebruikers: voetgangers kunnen over nieuwe, bredere voetpaden wandelen. Fietsers krijgen op de rijweg fietssuggestiestroken.

Die werken zullen bij gunstige weersomstandigheden ongeveer 6 weken duren. Tijdens de werken worden omleidingen voorzien. Voor plaatselijk verkeer verloopt de omleiding via Ketsersstraat, Boeverssstraat en Kortrijksestraat. Doorgaand verkeer volgt vanuit Sint-Eloois-Winkel de Izegemsestraat - Meensesteenweg - Leenstraat tot aan de Rijksweg (rotonde Top Interieur) en omgekeerd.

 

meer info : www.roeselarebereikbaar.be