Op zaterdag 19 & zondag 20 september vindt "de groote stooringe" plaats in en rond het stadspark in  Roeselare: je kan terecht in het Geitepark, 't Noordhof, Sint-Sebastiaanspark,  Groot bassin en in de Uil- & Noordstraat.

Dit driejaarlijkse internationale circus- en straattheaterfestival  wordt georganiseerd door De Spil in opdracht van Stad Roeselare.

 

Schepen van Cultuur Kris Declercq : "Het is mooi dat cultuurcentrum De Spil ook uitbreekt en op locatie evenementen organiseert. Op die manier is cultuur een hefboom voor groenontwikkeling en duurzaamheid. Ik roep iedereen graag op om dit weekend met de fiets naar De Groote Stooringe te komen".

"Tuin der Lusten" opgenomen in het programma van  "de groote stooringe"

De Tuin der Lusten, dat aan de vierde editie toe is, werd dit jaar opgenomen binnen "De Groote Stooringe". De 'tuin der Lusten' start zaterdagavond om 18 uur. Ook op (autoloze) zondag geven de artiesten het beste van zichzelf in het Roeselaarse groen.

Samen met enkele lokale verenigingen organiseert projectvereniging BIE ook een fietstocht vanuit Hooglede, Lichtervelde, Staden en Moorslede richting Roeselare.

 'Wij hopen dit weekend 10.000 cultuurliefhebbers te verwelkomen. We zijn heel tevreden dat we carte blanche krijgen van de stad om ons ding te doen', zegt Dirk Cornelis, directeur van De Spil in Het Nieuwsblad.

alle info :  www.degrootestooringe.be & via www.facebook.com/degrootestooringe

Circus at Home was een smaakvol apéritief

Circus at home bracht reeds een voorsmaakje van het festival "de groote stooringe" bij mensen aan huis. Men kon een circusact bestellen & zich laten verrassen. Zowel particulieren, organisaties & rusthuizen gingen gretig in op dit aanbod. Geniet even mee met dit filmpje.

Klik op het locatieplan hieronder om dit groter te bekijken

Klik op onderstaand plan om de interactieve kaart met locaties & programma te raadplegen

BEREIKBAARHEID

FIETSPARKINGS op zondag 20/9

- Noordstraat (tussen de Grote Markt en A. Rodenbachstraat)
- Sint-Amandsstraat (ter hoogte van de Noordstraat)
- Diksmuidsesteenweg (ter hoogte van ingang Park Grote Bassin)
- Weststraat (ter hoogte van het Geitepark)
- Kattenstraat (ter hoogte van ingang Sint-Sebastiaanspark)
- Zwarte Leeuwstraat (ter hoogte van ingang Sint-Sebastiaanspark)
(fietsparkings op zondag 20/9 in het kader van autoloze zondag i.s.m. dienst mobiliteit Stad Roeselare)

AUTOPARKINGS 
volgende autoparkings zijn op wandelafstand
- Parking De Munt
- Wallenparking
- Moermanparking