Op zaterdag 11 juli viert Roeselare terug het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Dit jaar zorgt Stad Roeselare voor een gratis avondfeest op de Grote Markt. Een aantal Roeselaarse culturele verenigingen geven die avond het startschot met een eigen programma, waarna coverband Low Budget het publiek opwarmt. De Vlaamse singer-songwriter Flip Kowlier sluit de avond af.

De stad Roeselare pakt dit jaar uit met een nieuwe concept naar aanleiding van de 11 juli-viering op zaterdag 11 juli : met onder meer een gratis optreden van Flip Kowlier op de Grote Markt in Roeselare. "Het feestgebeuren en de Vlaamse muziek komt daarbij centraal te staan", vertelt schepen Kris Declercq. "Het meezingspektakel Klinkende Maten maakt dit jaar plaats voor een gratis avondfeest op de Grote Markt. Hoogtepunt van de avond is het gratis optreden van de Vlaamse topartiest Flip Kowlier. Van klinkende maten, gaan we dus naar min moatn", klinkt het lachend.

Het avondprogramma verhuist van de Botermarkt naar de Grote Markt. Daar is er plaats voor een natje en een droogje in de festivalzone of op het terras. "We beginnen vanaf 20 uur met een optreden van enkele lokale verenigingen gevolgd door een optreden van de coverband Low Budget. Omstreeks 22 uur komt Flip dan langs met volledige band om er een anderhalf uur durende festivalset te spelen."