De 100ste Kerstparade komt eind op 2de kerstdag opnieuw naar haar thuisstad Roeselare! In de kerstvakantie van 2018 zullen meer dan 250 figuranten en 15 praalwagens door het Roeselaarse stadscentrum defileren in de 100ste kerstparade. Deze parade die het geesteskind is van het Roeselaarse TWICE kan tot 40.000 bezoekers naar de stad lokken.

De Kerstparade is een schitterende praalstoet die door het hart van de stad de feestelijke kerstsfeer brengt. Kleurrijke figuranten en sprookjesachtige praalwagens paraderen doorheen het centrum en verwarmen elke winter weer duizend en één families. De Kerstparade is dan ook een uniek totaalspektakel dat gezelligheid en amusement koppelt aan professionaliteit en kwaliteit.

  • De datum van de kerstparade : 2de kerstdag : 26 december 2018  
  • van 17 uur tot 18 uur 45
  • Start rondpunt achterzijde station – Beversesteenweg, Sint-Amandsstraat, Noordstraat, Manestraat, Vrouwenstraat, Sint-Michielsplein, Grote Markt, Ooststraat, Stationsplein, Terug naar startpunt rondpunt achterzijde station – Beversesteenweg. Klik hier voor een plan van het parcours
  • Op dezelfde avond wordt ook de Santa Run gelopen door onze stad. (19u30 - 3,3 km  & om 20u00 - 10 km )
    Meer info over de "Santa Run" & inschrijven : http://santarunroeselare.be

"Voor Roeselare is dat natuurlijk een topper in de kerstactiviteiten", lacht burgemeester Kris Declercq. "Dat betekent een ongelooflijke meerwaarde voor onze stad en op marketingvlak zal dat een voltreffer zijn. Ik heb de toeschouwersaantallen van andere Belgische steden gehoord en we kijken er al naar uit. Hoe meer mensen onze stad ontdekken, hoe liever we dat hebben."

Het Roeselaarse evenementenbureau TWICE werd in 1995 opgericht door Peter Huyghe. "Onze baseline is 'Fun is serious business' en in al die jaren hebben we dat toch al bewezen", bedenkt CEO Peter Huyghe. "We hebben al meer dan 1.000 projecten uitgewerkt waarvan 70 procent bedrijfsevenementen en de rest publieke projecten. Grote realisaties zijn het Q-Beach House in Oostende of het Nostalgie Beach Festival maar ook Floating Dreams aan de IJzertoren in Diksmuide dat nog tot 11 november kan bezocht worden."

Internationaal

"Onze kerstparade is natuurlijk één van onze toppers. De allereerste parade dateert van 2002 en dat was eigenlijk de VTM-parade. Alle bekende VTM-gezichten zaten dan op de praalwagens en werden door het centrum van Roeselare, Gent, Hasselt en Antwerpen gevoerd. Het was meteen een schot in de roos. In 2003 kwam Roeselare nogmaals aan de beurt en vanaf 2005 breidden we uit naar Wallonië. Dan kwam RTL daar bij als partner terwijl in Vlaanderen Joe FM en Nostalgie partners werden."

"We gingen ook internationaal want in 2011 kwam Frankrijk aan de beurt en een jaar later Nederland. Met het gevolg dat we dit jaar al de 100ste editie van onze kerstparade mogen vieren. Wij beschikken over een database van meer dan 400 figuranten die vaak op semi-professionele wijze acteren, zingen of dansen. Voor iedere parade hebben we 250 figuranten nodig en die komen, ook voor de optochten in het buitenland, uit onze database. Die mensen reizen dus mee en wij zorgen ook voor hun transport. Enkel wanneer er scènes zijn waarin de acteurs moeten praten, werken we met lokale mensen. Het is beter dat er in Frankrijk en Nederland ook Franse en Nederlandse acteurs de teksten brengen."

Thuisstad

"Waar kunnen we de 100ste kerstparade beter uitsturen dan in onze thuisstad Roeselare ? Deze editie wordt meteen ook de laatste van 2018 en zal in de kerstvakantie plaatsvinden. Wanneer precies moet nog bepaald worden na overleg met alle betrokken diensten."

"Uiteraard zijn we blij dat de feesteditie hier zal zijn. We zijn een Roeselaars bedrijf, het volledige concept is hier uitgewerkt, alle praalwagens staan in onze gebouwen in Beveren en in de kelders van ons kantoor in de Westlaan ligt het merendeel van de kledij."

Massa volk

"We zullen eigenlijk alle kerstactiviteiten in Roeselare meenemen in een grote mediacampagne en de 100ste kerstparade wordt de apotheose. Natuurlijk zal dat een massa volk naar het centrum lokken. Ik denk toch dat we bij mooi weer tot misschien wel 40.000 toeschouwers mogen verwachten."

Parcours