Van vrijdag 21 tot zondag 30 augustus strijkt de kermis opnieuw neer in het centrum van Roeselare. De Grote Markt, Polenplein en Botermarkt zullen ingepalmd worden door verschillende attracties.

Omdat er dit jaar in augustus 5 volle weekends zijn, blijven de kermisattracties dit jaar twee weekends in Roeselare! Dit jaar staan er in totaal 42 kermisattracties op de 3 pleinen. Met naast de klassieke kindermolens ook AS. X-Treme | Break Dance | Circus Las Vegas | Florida (rups) | High Energy | Pop Corn Party & Power Wave-Tripride (nieuw)

De stad maakte dit jaar 2.000 euro extra vrij voor randactiviteiten rond de Roeselaarse kermis; een circus, een ballenworp en een spectaculaire nieuwe breakdance-attractie moeten de foorkramers een duwtje in de rug geven.

Schepen voor Feestelijkheden José Debels heeft er dit jaar alles aan gedaan om de foorkramers extra te steunen. 'Zo organiseren we dit jaar enkele randactiviteiten om extra mensen naar de stad te lokken. Op dinsdag 25 augustus om 17 uur houden we een ballenworp vanuit het stadhuis. We gooien 200 ballen en daaraan zijn pakketjes verbonden voor gratis ritten op verschillende attracties.'

Daarnaast wordt ook De Munt in het plan betrokken. 'Op zaterdag 22 augustus komt er een circus op bezoek en kunnen kinderen deelnemen aan een aantal workshops om circustechnieken te leren. Een leuke activiteit om te koppelen aan de kermis.'

De publiekstrekker op de kermis moet dit jaar de gloednieuwe breakdance worden. José Debels: 'Die komt op de hoek van de Grote Markt en de Ooststraat te staan. De nieuwe attractie zal in het oog springen door de aankleding, muziek en verlichting.'

Affiches

De foorreizigers reageren vrij positief, nadat ze hebben meegewerkt aan verschillende brainstormsessies over randactiviteiten.  Op vraag van de foorkramers worden opnieuw affiches verspreid. Er wordt ook al vooruit gedacht naar de komende jaren.

"Nieuwe, hippe evenementen zoals het foodtruckfestival en Pop-up Live trekken heel wat volk naar de stad. We moeten dat hippe element ook in de kermis kunnen integreren en Roeselare kermis zo vernieuwen tot een hedendaagse gezinsbeleving. Om de vijf jaar loopt het contract tussen stad en foorreizigers af. Eind dit jaar gaan we samenzitten om te zien hoe we vanaf volgend jaar een nog frissere kermis kunnen aanbieden", belooft schepen Debels.